Tuhanded Euroopa pankurid teenivad miljoneid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija Šveitsi suurpanga Swiss Re kontori ees Londonis.
Jalakäija Šveitsi suurpanga Swiss Re kontori ees Londonis. Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS

Kriisis vaevlevas Euroopas läheb pankuritel päris hästi, tuhanded pangatöötajad teenivad vähemalt miljon eurot aastas, kirjutab The Wall Street Journal.

Euroopa Pangandusjärelevalve Asutus (EBA) avaldas eile statistika, mille kohaselt teenis 3175 Euroopa finantssektori töötajat 2011. aastal vähemalt miljon eurot, kirjutab majandusleht.

Kõige rohkem on miljonipalga teenijaid Suurbritannias, kus on lisaks Briti pankadele ka paljude rahvusvaheliste pankade Euroopa peakorterid. Kokku oli 2011. aastal Suurbritannias üle miljoni teenivaid pangatöötajaid 2436 ning nende keskmine palk oli 1,44 miljonit eurot aastas.

Eestis ja veel seitsmes Euroopa riigis (Bulgaaria, Tšehhi Vabariik, Läti, Leedu, Malta, Rumeenia ja Sloveenia) ei teeninud miljonit eurot mitte ükski pankur. Saksamaal oli miljonipalga saajaid 170.

Miljonipalkasid teenivad ka mõned pankurid finantskriisist kõige enam räsitud riikidest. Küprose neli pankurit teenisid 2011. aastal keskmiselt 1,6 miljonit eurot, Kreeka kaks pankurit said üle kahe miljoni. Iirimaal sai 21 pankurit keskmiselt 1,4 miljonit eurot ning 11 Portugali pankurit teenisid keskmiselt 1,6 miljonit eurot.

Soomes teenis 2011. aastal üle miljoni euro kolm pankurit, Rootsis 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles