Hiina vahistas neli GlaxoSmithKline´i tippjuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina vahistas neli GlaxoSmithKline´i tippjuhti
Hiina vahistas neli GlaxoSmithKline´i tippjuhti Foto: SCANPIX

Hiina politsei pidas kinni neli Briti ravimifirma GlaxoSmithKline (GSK) Hiina tippjuhti, keda kahtlustatakse altkäemaksus ja teistes kuritegudes, teatas riiklik ajakirjandus esmaspäeval.

Uudisteagentuuri Xinhua teatel on GSK juhid, kes vastutasid operatsioonide, personali, juriidilise ja arendusosakonna tegevuse eest, pannud toime «tõsiseid majanduskuritegusid».

Ajalehe Beijing News andmetel on seoses uurimisega kinni peetud üle kahekümne inimese, teiste seas neli kõrgema astme juhti. Beijing Newsi teatel puudutab uurimine ka vähemalt nelja reisifirmat.

Hiina võimud teatasid eelmisel nädalal, et GSK töötajad on andnud müügi edendamiseks ja ravimite hinnatõusu saavutamiseks valitsusametnikele, haiglatele ja arstidele altkäemaksu. Pistist anti otse või reisifirmade ja projektisponsorluse kaudu, teatas Hiina sisejulgeoleku ministeerium neljapäeval. Samal ajal võtsid GSK juhid meelehead ka reisiagentuuridelt, kellel aidati korraldada konverentse.

Hiina farmaatsiatööstuse allikate teatel on altkäemaksu andmine haiglatele ja arstidele, et need konkreetsete firmade toodangut kasutaksid, üldlevinud komme.

GSK Hiina kõneisik keeldus esmaspäeval teateid kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles