Swedbank: pensioni sissemaksete suurendamise avalduste arv ei ole ülearu positiivne

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Toomas Huik

Swedbanki kaudu on praeguseks esitatud üle 21 000 avalduse pensioni sissemaksete suurendamiseks. Swedbanki jaepanganduse juhi Ulla Ilissoni hinnangul ei saa laekunud avalduste arvu hinnata ülearu positiivseks.

«Inimesed võiksid head võimalust oma pensionireservide täiendamiseks kindlasti aktiivsemalt kasutada. II pensionisammas on endiselt valdava enamuse jaoks ainuke pikaajaline sääst ning mitmed uuringud on kinnitanud, et inimesed ei mõtle täna veel piisavalt oma pensionipõlve kindlustamise peale. Soovitame pensionikogujatel vähemalt kord aastas oma pensionifondide käekäigule pilku peale visata,» selgitas Ilisson.

Avaldusest enamus - ligi 60 protsenti - on Swedbanki kliendid esitanud elektroonselt läbi internetipanga. Kõige rohkem avalduse esitajaid on 25 kuni 30-aastaste klientide seas.

Kuni 15. septembrini on II sambasse pensioni kogujatel võimalus esitada avaldus ning suurendades enda panust neljal järgneval aastal 1 protsendi võrra, kasvatada pensioni sissemakseid 9 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles