Julgelt investeerinud turismitalud on raskustes

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Suuri investeeringuid nõudnud turismitalud on majandussurutise ajal sattunud raskustesse, tagasihoidlikumad suudavad paindliku hinnapoliitikaga konkurentsis püsida, märgib kodumaise reisiportaali Puhkus Eestis tegija Kelly Kruusmann.

Kõige keerulisemas olukorras on suured turismitalud Lõuna-Eestis. Seal asub hulga sarnaseid teenuseid pakkuvaid ettevõtteid ja nende külastatavus on langenud, ütles Kruusmann.

Suurte talude arendamiseks läheb ka rohkem ressursse ja märkimisväärsete kulutuste tõttu ei ole nende hinnapoliitika piisavalt paindlik. Kruusmanni sõnul väidab osa sarnaste talude omanikest, et hinnapiir on käes ja alla omahinna teenuseid pakkuda ei saa.

«Väiksemad talud suudavad teenust osutada lisatööjõudu palkamata. Seepärast on nad suutelised hinnas olulisi korrektuure tegema ning pakkuma teenuseid soodsamalt,» sõnas Kruusmann.

Kõige muretumalt tunnevad end need turismitalude omanikud, kes on ettenägelikult mõelnud ka teistele teenimisvõimalustele, näiteks karja- või juurikakasvatusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles