Juhan Parts arutas Soome kolleegiga lairiba teenuste arendamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Priit Simson

Üheksa Läänemere riigi esindajad ning telekommunikatsiooniettevõtete juhid arutasid tippkohtumisel Helsingis, kuidas kasutada pärast digitaaltelevisioonile üleminekut vabanevaid analoogsagedusi uue põlvkonna lairibateenuste arendamiseks.


Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi hinnangul on Eesti jaoks parimaks lahenduseks, kui kasutada vabanevaid sagedusi teenuste arendamisel ehk nn digitaalset dividendi tehnoloogilisest platvormist sõltumatult.



«Tehnoloogiline sõltumatus on vajalik selleks, et mõlemad osapooled, nii telekomi- kui ka meediaettevõtted saaksid kasutada üht litsentsi uue põlvkonna teenuste arendamiseks,» ütles Parts kohtumisel Soome kommunikatsiooniministri Suvi Lindéni ning Põhja- ja Baltimaade esindajatega.



Eesti delegatsioonis osalevad Helsingi kohtumisel lisaks majandus- ja kommunikatsiooniministrile veel ministeeriumi sideosakonna juhataja Tõnu Nirk, tema asetäitja Mart Laas, tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Priit Soom ning digitaalsele televisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel.



Kohtumist juhib Soome kommunikatsiooniminister Suvi Lindén ning maailma võrguoperaatorite ja mobiilitelefonitootjate organisatsiooni GSMA esindaja Tom Philips. Helsingi kohtumise eesmärgiks on kiirendada vabaneva sagedusala eraldamist lairibateenuste kasutuselevõtuks.


Eesti läheb analoogtelevisioonilt üle digitaaltelevisioonile 1. juulil 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles