Liviko sulges oma Jaapani tütarettevõtte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko Viru Valge Cooler
Liviko Viru Valge Cooler Foto: Toomas Huik

Liviko sõlmis Viru Valge ja Viru Valge Coolerite müügi ja ainuesinduse koostöölepingu Jaapani suurima alkoholi hulgikaubanduse ettevõttega Nihon Shurui Hanbai Co, mis võimaldas sulgeda Liviko Jaapani tütarettevõtte.

Jaapani tähtsus Liviko ekspordis suureneb, eelmisel aastal kasvas Liviko eksport Jaapanisse võrreldes 2011. aastaga 28 protsenti, teatas ettevõte.

«Võime tagantjärele öelda, et oma tütarettevõte Jaapanis oli päris hea sisenemisstrateegia spetsiifilist turutundmist nõudvas riigis, kuid praegu oleme orienteeritud ärilise efektiivsuse ja paindlikkuse suurendamisele, mida otsekontaktid peakontorite vahel Tokyos ja Tallinnas peaksid hõlbustama,» ütles Liviko juhataja Janek Kalvi.

Kalvi sõnul on nii Viru Valge kui ka Viru Valge Coolerite staatus Jaapani turul kõrgema kvaliteedistandardiga jookide riiulis ning selle asetusega võib enam kui rahul olla.

«Alates aprillist saavutasid kaubavood taseme, kus iga kuu läheb Livikost Jaapanisse merekonteineri jagu Viru Valge jooke,» ütles Kalvi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles