Eesti Energia: värbame noori ka riiklike meetmeteta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia kõnekeskus.
Eesti Energia kõnekeskus. Foto: Peeter Langovits

Kommenteerides riigi poolt ettevalmistatavat noorte tööle aitamise meedet ütles Eesti Energia kommunikatsioonijuht Katriin Loorents, et nemad värbavad noori ka riiklike meetmeteta.

«Viimase nelja aastaga on töötajate arv, kes on vanusegrupis 20-29 aastat kasvanud meil pea 60 protsenti,» kirjeldas Loorents.

Kui hetkel on Eesti Energias ligi 40 protsenti töötajatest üle 50 aasta vanused ja neist omakorda paljud üle 60 aasta vanad, siis noortele peaks seal ruumi jaguma.

«Järgmise viie aasta jooksul on võimalik, et ainuüksi vanusest tulenevalt jääb töölt eemale üle tuhande tänase töötaja. Eriti on juurde vaja inseneri haridusega töötajaid,» rõhutas Loorents.

Eesti Energia kasutab noorte koolipingist kinnipüüdmiseks praktikat ja erinevaid stipendiume, mida pakutakse üliõpilastele nii Eestis kui ka välismaal õppimiseks.

Igal aastal käib Eesti Energias praktikal ligi 300 noort, sel suvel on neil erinevates üksustes kokku praktikal ligi 110 inimest.

«2012. aasta värvatud uutest töötajatest olid näiteks 95 noort meil varem praktikal käinud,» lisas Loorents.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles