Valitsus lükkas tagasi kiirlaenu piirangu eelnõu

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Margus Ansu / Postimees

Valitsus ei toetanud riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni algatatud eelnõu, mis oleks seadnud piirid kiirlaenu intressile ja keelanud laenu andmise sularahas.

Eelnõuga tahtsid sotsid, et sätestataks piir kiirlaenu krediidikulukuse määrale. Piiriks oleks Eesti Panga arvutatud krediidiasutuste poolt eraisikutele antud tarbimislaenude kulukuse kolmekordne keskmine määr.

Lisaks tahtsid sotsid keelata kiirlaenude maksmise sularahas. Eelnõuga sätestati, et kõik arveldused tuleb teostada läbi isiklike arvelduskontode.

Valitsuse pressibüroo teatas, et justiitsministeeriumi hinnangul praegune regulatsioon juba kaitseb tarbijat liigkasuvõtjalike intresside ja muude tasude eest, kuid valitsus pidas vajalikuks valdkonna reguleerimisega edasi tegeleda.

Valitsus tegi majandusministrile ülesandeks tuua teema tarbijakaitse kohta käiv analüüs valitsuse kabinetinõupidamisele, et arutada, kuidas kiirlaenutarbijaid veel paremini kaitsta.

Praegu kohaldub tarbijakrediidilepingutele ka võlaõigusseaduses sätestatud tarbijakaitseline regulatsioon, mida on hiljuti täpsustatud vastutustundliku laenamise sätete tõhusama toimimise tagamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles