Arakas: Eesti kinnisvaraturg on kõige aktiivsem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Peeter Langovits

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et fond eelistab investeerida Eesti kinnisvarasse, mille rentnikud toovad piisava rahavoo.

EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Araka sõnul on Eesti praegu Balti riikides parim paik investeeringuiks.

«Baltikumi ärikinnisvara turgudega võrreldes on Eesti kõige aktiivsem. Siin tehakse kõige rohkem tehinguid. Samuti kuna me oleme eestlased, siis me ka tunneme Eesti kinnisvara turgu kõige paremini ning ka meie omakapital on Eestist.»

«Tehingu tingimused olid meile igati sobilikud,» põhjendab Arakas investeerimist viite kinnisvaraobjekti, ühte kaubanduskinnisvarasse ning nelja logistika- ja tööstuskinnisvarasse.

«See oli hea investeering, kuna nendes viies hoones tegutsevad viis üürnikku on oma ala tipptegijad, nad on nendes hoonetes olnud juba aastaid ning usutavasti on seal aastaid veel,» lisab Arakas.

Arakas lisab, et ka riskid on EfTEN Capitalil läbi mõeldud: «Loomulikult rahavooga kinnisvarasse investeerimisega kaasneb alati risk, et mõni üürnik lahkub või halvemal juhul läheb pankrotti. Konjunktuuri muutumise risk on igas äris sees. Tavaliselt nende riskide eest kaitseb see, kui kinnisvara või selle üürihind on turu tasemel või isegi sellest allpool.»

Bilansimaht on EfTEN Capitalil praeguse seisuga 140 miljonit eurot ning nad on Baltikumi suurim kinnisvarafond. «Meil on fondis kokku 22 erinevat kinnisvara objekti. Meil on nii ühe kui ka mitme üürnikuga objekte. Ühine nimetaja on neil kõigil see, et nad on rahavoogu tootvad kinnisvarad,» ütleb Arakas.

EfTENi teatas eile, et ostis K-Rauta kinnistu Tondil, Logistika Pluss Lasnamäel, Stora Enso tootmis- ja laohoone Tänassilmal, Mediq laohoone Sauel ning Hanza Mechanics laohoone Tartus. Kogu rendipind ulatub 40 000 ruutmeetrini. Müüjaks oli BPT Asset Managementi ja Amplioni ühisfond EPI Baltic I Real Estate Fund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles