/nginx/o/2013/07/09/1886098t1h00c2.jpg)
Selveri Köök alustas mahemärgistusega magustoidu tootmist. Statoil pakub nüüdsest kohapeal valmistatud võileibu.
Selveri õuna-rukkivaht on järg aasta alguses turule toodud mahe toorsalatitele. Mahe magustoidus kasutatakse kodumaist mahenõuetele vastavat õunamahla ja mahe täistera rukkijahu, teatas Selver. Mahe sidrunimahl ja toor-roosuhkur tulevad teistest Euroopa riikidest.
«Pealtnäha lihtsa toote valmistamiseks vajaliku koguse kodumaise tooraine varumine osutuks suureks väljakuteks, sest stabiilse tootmismahu tagamiseks tuli põhimõtteliselt kogu Eestis leiduv mahe õunamahl kokku osta,» rääkis toote arendamisega seotud seigast köögi tegevjuht Tarmo Küla.
«Kuna müüme iga päev Selverites ligikaudu 1000 portsjonit traditsioonilist mannavahtu siis loodame suurt edu ka sarnasele mahe õuna-rukkivahule,» lisas ta.
Statoil pakub suuremates teenindusjaamades kohapeal valmistatud baguette´i. «Kõik baguette´i saiad küpsetame kohapeal ahjus ja hoiame neid müügil maksimaalselt kolm tundi. Võileiva täidise komplekteerime vastavalt kliendi soovidele samuti kohapeal,“ selgitas Statoili Food to Go tootejuht Perbi Paas.
Esialgu on valikus kaks täidist: baguette singi ja juustuga ning baguette peekoni ja omletiga.