TTÜ prorektor Alar Kolk prindib 3D-printeriga oma aju välja

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Kolk
Alar Kolk Foto: Priit Simson

Täna algab Tallinnas Euroopa Innovatsiooniakadeemia, kus algatuseks peetakse 15 minutit rock-kontserti ja akadeemia president ning TTÜ prorektor Alar Kolk prindib 3D-printeriga välja oma aju. Seejärel läheb lahti koolitusprogramm, mille eesmärgiks on aidata tudengitel panna alus oma ettevõttele rahvusvahelises keskkonnas 15 päevaga.

Tudengeid koolitavad innovatsioonitipud Microsoftist ja Samsungist. Kolme nädala jooksul tuuakse lavale maailmakuulsad nimed nii Euroopast kui ka USAst. Näiteks mobiilirakenduste väljatöötamise ekspert Kenneth Singer (Berkeley Ülikool), Chris Burry (Silicon Valley, USMAC) ja Thomas J. Howard (Taani Tehnikaülikool). Kolmenädalase intensiivkoolituse raames astub lavale ligikaudu 40 õppejõudu ja eksperti ning 20 mentorit.

Euroopa Innovatsiooniakadeemia tähtsündmusteks on rahvusvaheliselt tunnustatud professori Steve Blanki videoloeng ja Windows Phone 8 töötuba Stepan Bechynsky juhendamisel.

«Euroopa Innovatsiooniakadeemia unikaalsus on see, et tudengid saavad rahvusvahelistes meeskondades arendada 15 päevaga sellise iduettevõtte, mis on võimeline kasvama globaalselt. Lahkudes võtavad nad kaasa juba ärimudeli, prototüübi ning edukamad ka alginvesteeringu,» kinnitab Euroopa Innovatsiooniakadeemia president Alar Kolk. Alar Kolk lisas, et on ainulaadne olukord, kus 26 tudengit tulevad Tallinnasse Silicon Valleyst innovatsiooni õppima.

«Eesti majandusareng sõltub väga palju innovatsioonist ja veidi hulljulgetest ideedest, millest kasvavad uued edukad ettevõtted või algatused. Innovatsiooniakadeemia on väga tänuväärne töömudel säravate ja talendikate noorte ühendamiseks ning nende innustamiseks suurelt ja julgelt mõtlema,» ütles Microsoft Balti regiooni juht Rain Laane.

Innovatsiooniakadeemias osaleb ligi 200 tudengit 30 riigist, näiteks Hong Kongist ja Hiinast, Brasiiliast, Kanadast, Gruusiast ja USAst.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles