Konkurent: LHV rikub reegleid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionisamba reklaam.
LHV pensionisamba reklaam. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

LHV müüb Õllesummeril inimestele aktiivselt oma pensionifonde rikkudes konkurentide sõnul kohustusliku pensionifondi osakute turustamise nõudeid.

Swedbanki pensionifondide juhi Loit Linnupõllu sõnul müüakse fonde argumendiga, et fondiosakute kolme kuu tootlus on ainsana positiivne LHV fondidel.

«Rääkida ainult kolme kuu tootlusest on keelatud. Tuleb rääkida ka ühest, kolmest, viiest aastast,» ütles Loit Linnupõld.

«Ma küll väga pikalt ei lasknud seal ennast moosida, aga juba esimese 20 sekundiga rikuti kahte või kolme reeglit,» lisas ta.

LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja ütles Postimehele, et nad teavad väga hästi, millised reeglid kehtivad pensionifondide turustamisel, järgivad neid täpselt ning on arvestanud, et esitlejate tegutsemist ka kontrollitakse.

«Teame, et oleme selle ürituse raames erilisema tähelepanu all,» ütles Mihkel Oja. «Esindajatele on ka ekstra räägitud, et milliste isikutega sel teemal suhtlemist vältida. Oma väljasoleku lõpetame paar tundi enne programmi lõppu,» kinnitas Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles