Swedbank lubab tasuta otsekorraldusi ka uuel aastal

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulla Ilisson
Ulla Ilisson Foto: Andres Haabu

Pangad on alustanud kampaaniat, kus paluvad inimestel liituda uudse e-arve teenusega, mis asendab tuleva aasta veebruarist senist harjumuspärast otsekorralduste süsteemi.

Kui praegu on otsekorraldused inimestele tasuta, välja arvatud SEBs, kus tuleb tasuda kuutasu, siis tulevikus pole välistatud, et ka Swedbank võiks nende eest hakata tasu küsima. Esialgu kinnitab pank siiski, et seda pole plaanis teha.

«Tulenevalt uutest Euroopa Liidu reeglitest kaob otsekorralduse teenus alates 2014. aasta veebruarist tänasel kujul ära,» ütles Swedbanki jaepanga juht Ulla Ilisson.

«Selleks, et klientidele ka edaspidi samaväärset teenust pakkuda, on pangad välja töötanud uue mooduse – e-arve püsimakse, mis klientide jaoks tähendab mugava teenuse jätkumist lihtsalt uuel kujul. Tegemist on mahuka ja kuluka projektiga, kuid arvestades, et 70 protsenti otsekorraldusmaksetest tehakse Swedbankis, soovime, et klientidele oleks üleminek võimalikult sujuv ja valutu,» märkis Ilisson.

«Seega ei pea me ka õigeks ega võimalikuks otsest investeeringu peegeldamist kliendile. See tähendab, et e-arve püsimaksele üleminekul me teenust kindlasti ei hinnasta. Tulevikus hindame reaalseid teenusega seotud kulutusi ning vajadusel teeme vastavaid korrektuure hinnakirjas,» lubas Ilisson.

E-arve tähendab seda, et ka uuel aastal saadavad ettevõtted tasumisele kuuluvad arved pankadesse, kus need vastava korralduse alusel automaatselt inimesel pangakontolt kinni peetakse. Selleks peaks aga inimene andma vastava nõusoleku pangale, et otsekorraldusest saaks 1. veebruarist 2014 e-arve teenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles