Samsungi kvartalitulemuste prognoos on oodatust kesisem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi logo.
Samsungi logo. Foto: SCANPIX.

Samsung jääb oma äsja avalikustatud kvartalitulemuste hinnangus alla analüütikute varasemale niigi mõõdukale majandustulemuste prognoosile, mis on vaatlejates tekitanud arvamuse, et ettevõtte mobiiltelefoniäri on saavutanud juba oma tipu, kirjutab Reuters.

Täna avalikustatud hinnangu järgi peaks Samsung teenima teises kvartalis 9,5 triljonit woni ehk 8,3 miljardit dollarit tegevuskasumit, mis on 47 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Thomson Reutersi 43 analüütiku keskmine hinnang oli aga 10,16 triljonit woni. Ettevõtte kvartalitulemused avalikustatakse 26. juulil.

Kuigi Samsung on investeerinud tohutuid summasid turundusse, on 70 protsenti ettevõtte käibest tegeva telefoniüksuse tarned kasvanud eelmise kvartaliga võrreldes hinnanguliselt vaid 4-8 protsenti. Samuti on surve all telefonide kasumimarginaalid, kuna kiirelt arenevatel turgudel nagu Hiina eelistavad tarbijad pigem odavamaid seadmeid.

Paljud analüütikud näevad aeglustunud kasvu märgina, et Samsung on saavutamas oma nutitelefonimüügi tippu ning edasised tulemused sõltuvad juba sellest, kuidas ettevõte suudab konkurentsi pakkuda kantavate nutiseadmete nagu nutikellade turul. Selle segmendi plahvatusliku kasvu algust on ennustatud tulevatesse kvartalitesse, mil oma toodetega peaks kuulduste järgi turule tulema mitmed suured ettevõtted nagu Apple ja Microsoft.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles