Koolitaja: erilisi inimesi eristab massist see, et nad julgevad loobuda

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Ojastu
Alar Ojastu Foto: Erakogu

Koolitaja Alar Ojastu rääkis intervjuus e-õppe keskkonnale intervjuu.eu, et erilisi inimesi eristab massist see, et nad ei lepi keskpärasusega ning loobuvad kergesti kohe, kui tunnevad põhimõttelist vastuolu enda ja tehtava töö vahel.

«Mul on näiteks palju üliõpilastest tuttavaid, kes kuskil oma õpingute kestel tunnevad, et nad ei õpi tegelikult enda jaoks õiget ja sobivat asja,» rääkis Ojastu. «Kuid kui oled õpingutega juba lõpusirgel, tunned, et justkui pead need lõpule viima, isegi kui see tegevus sind enam ei huvita. Milleks seda teha? Tööandjad ei huvita ju su paber, kui tegelikult see töö ja tegevus sind ei huvita.»

Ojastu rääkis, et on väga oluline jõuda sinna punkti, et sa umbes 70 protsenti päevast teed seda, milleks oled loodud. «Lihtne on süüdistada ülemust, süsteemi ja mingisuguseid ettetulevaid probleeme. Tegelik hädade allikas aga on see, et inimesed ei suuda lahendada oma tööga seotud väljakutseid, kuna nad pole selleks tööks sobilikud. Nii olemegi surnud ringis, innovatsiooni pole ja vingumist on palju,» sõnas Ojastu. Ta lisas, et on ise mitmeid kordi olnud valiku ees, kus on tulnud loobuda senisest tegevusest, kuna see ei tundu enam sobivat. «Olen alati valinud ebaturvalisuse, teinud muudatuse ja pole pidanud kahetsema,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles