Colliers: uute büroopindade projektid on keerulises olukorras

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:X RAHVUSVAHELINE KINNISVARAKONVERENTS, KINNISVARA 2011 :TALLINN, EESTI,11NOV11
X Rahvusvaheline kinnisvarakonverents KINNISVARA 2011. Pildil   DAMIAN HARRINGTON, Colliers International Euroopa regiooni uurimiskeskuse direktor
pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES
TLNPM2:X RAHVUSVAHELINE KINNISVARAKONVERENTS, KINNISVARA 2011 :TALLINN, EESTI,11NOV11 X Rahvusvaheline kinnisvarakonverents KINNISVARA 2011. Pildil DAMIAN HARRINGTON, Colliers International Euroopa regiooni uurimiskeskuse direktor pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Büroopindade turul meenutab hetkeolukord 2009. aastat, kus 3-5-aastased rendilepingud olid lõppemas ja pooled on sunnitud uusi läbirääkimisi alustama, vahendab Colliersi analüüs.

Samas ei ole üldine turuolukord kujunenud selliseks nagu 3-5 aastat tagasi loodeti, areng on olnud aeglasem. Vakantsusriski vältimiseks püüavad üürileandjad pakkuda piisavalt atraktiivseid tingimusi, et üürnikud oma lepinguid pikendaksid.

«Eelkõige kehtib see suurte üürnike kohta. Uuteks tingimusteks on peamiselt turu keskmisele vastavad või pisut kõrgemad üürihinnad. Keerulises olukorras on uute büroopindade projektid, kuna üürnike leidmine on kujunenud plaanitust keerulisemaks. Ettevõtted soovivad pindu rentida hinna eest, mis ei vasta arendajate projektide algfaasis püstitatud ootustele,»  kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles