Harju elamukruntide hind on nullilähedane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maad müües tuleb olla kannatlik.
Maad müües tuleb olla kannatlik. Foto: Egert Kamenik/PM montaaž

Kui ruutmeetrihindade poole võrra langemine võib korteriomanikule traagiline tunduda, siis pole see ometi võrreldav krundiomanike armetu olukorraga – Harjumaa kruntide tipuaegseist hindadest on alles vaid kahekümnendik.


Müügikuulutustes küsitakse Tallinna-välise Harjumaa hoonestamata elamumaa eest veel keskmiselt 600 krooni ruutmeetri eest, kuid sel arvul on seos pigem müüjate soovunelmate kui reaalsete tehingutega. Mais tehtud 62 tehingus jäi keskmine ruutmeetrihind vaid poolesaja krooni kanti, näitavad Pindi Kinnisvara andmed.

Kinnisvarabuumi tipus oli Harjumaa hoonestamata elamumaa ruutmeetrihinnaks keskmiselt 800 krooni. Siis oli aga hinnakäärid pakkumishindade ja tehinguhindade vahel märksa väiksemad, müügikuulutustes oli keskmine hind 1000 krooni.

Tallinnas tehakse kruntidega täna väga üksikuid tehinguid, kuid linna piires on keskmine ruutmeetrihind umbes tuhande krooni kandis. Mais sooritatud seitse tehingut on siiski neli korda vähem, kui tehinguaktiivsuse tipu ajal 2006. aasta mais.

Hinnad on 2007. aastaga võrreldes langenud pea kahe kolmandiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles