Ober-Haus: aastaga on kinnisvara kallinenud enam kui kümnendiku võrra

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ober-Haus.
Ober-Haus. Foto: Maria Vahuri | Photo Factory

Ober - Hausi Kinnisvara korterite hinnaindeks tõusis juunis võrreldes maiga 0,2 protsenti. Võrreldes 2012. aasta juuniga on indeks 12,2 protsenti kõrgem.

Tallinnas tehti juunis korteriomanditega 559 tehingut, mida on 23 protsenti vähem kui käesoleva aasta mais ja 2 protsenti vähem kui eelmise aasta juunis. Võrreldes maiga langes käesoleva aasta juunis tehingute arv kõikides linnaosades peale Nõmme. Tallinna keskmine korteri pinnaühiku hind langes võrreldes eelmise kuuga 4,3 protsenti.

Linnaositi oli suurim pinnaühiku hinnatõus võrreldes eelmise kuuga Lasnamäel 13,3 protsenti, Haaberstis 8,8 protsenti ja Põhja -Tallinnas 8,8 protsenti, langus Nõmmel – 28,5 protsenti, Kristiines – 18,8 protsenti ja Kesklinnas – 9 protsenti.

Võrreldes hindade tipuga 2007. aastal on Tallinna keskmine pinnaühiku hind 29,5 protsenti väiksem ehk 1 203 eurot ruutmeeteri kohta.

Tartus tõusis keskmine pinnaühiku hind mais võrreldes eelmise kuuga 5,7 protsenti 1 008-le eurole ja Pärnus 8,3 protsenti 810-le eurole, kuid tehingute arv vähenes võrreldes eelmise kuuga.

Jõhvis ja Narvas oli tehingute arv langustrendis, kuid Jõhvis keskmine pinnaühiku hind tõusis ja jõudis 232 euroni ruutmeeteri kohta, Narvas langes 396 euroni ruutmeeteri kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles