EL: nuhkimisskandaal ei mõjuta kaubanduskõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Karel De Gucht.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Karel De Gucht. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni sõnul on väheusutav, et süüdistused USA luuramisest oma liitlaste järele lükkaksid edasi järgmiseks nädalaks kavandatud vabakaubanduskõnelused.

Euroopa Liidu täitevorgan on seisukohal, et see ei tohi mõjutada .... «ELi/USA kaubandusläbirääkimiste algust», ütles komisjoni kõneisik Pia Ahrenkilde Hansen teisipäeval pärast suletud uste taga peetud nõupidamist.

Sellest hoolimata kavatseb ELi pool selgeks teha, et sedavõrd kõikehõlmavate ja ambitsioonikate läbirääkimiste õnnestumiseks on vaja usaldust, läbipaistvust ja selgust kõneluspartmerite vahel, lisas komisjon.

Kaubandusvolinik Karel De Gucht juhib ELi delegatsiooni järgmisel nädalal Washingtonis peetavatel kõnelustel kõigi aegade suurima vabakaubandusleppe üle.

Kuid Euroopat vallanud pahameel USA väidetava nuhkimise pärast ELi ametiasutustes on kõnelusi ohustavaks teguriks, hoolimata Ühendriikide katsetest tüli suurust pisendada.

Prantsusmaa president Francois Hollande ütles esmaspäeval, et mingeid läbirääkimisi ei saa olla, kuni pole kindlust, et luuramine Euroopa Liidu institutsioonide järele lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles