Venemaa kahtleb ühisraha mõistlikkuses Valgevenega

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister ja rahandusminister Aleksei Kudrin
Vene asepeaminister ja rahandusminister Aleksei Kudrin Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa rahandusministeerium kahtleb Valgevenega ühisrahale ülemineku mõistlikkuses, rääkis rahandusminister Aleksei Kudrin.


Minister rääkis eile Peterburi 13. rahvusvahelise majandusfoorumi kuluaarides ajakirjanikele, et kuni viimase ajani oli see küsimus päevakorras, vahendas

Interfax

.

«Praegu on rahandusministeeriumi seisukoht selles küsimuses, kas minna Valgevenega üle ühisele valuutale, tõsiselt muutunud. Selle taga on Valgevene valitsuse ebamäärasus,» rääkis Kudrin.

Vene asepeaministri väitel on Valgevene IMFilt saadud laenu tõttu seotud piisavalt karmide tingimustega - rahvusvaluuta devalveerimine, tasakaalus eelarve, palkade külmutamine.

Kui rublast oleks saanud ühisvaluuta, siis Valgevenel poleks olnud vaja krediiti võtta ja seoses sellega hindu tõsta, rääkis Kudrin.

Väljaminekud oleksid jäänud Venemaale kui keskpangale, mis kannab ühisvaluta ruumis hoolt kulla- ja valuutareservi eest. Seega poleks Valgevenel olnud probleeme maksevõimega, selgitas Kudrin.

Kui Lukašenka ütles ühisvaluutast ära, tegi ta strateegilise vea, nentis Kudrin. «Ta võttis omale väga suure kandami ja juba on selge, et seda on raske kanda,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles