Vare: LHV kordab omaaegset Hansapanga kübaratrikki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanspanga asutajast LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus.
Hanspanga asutajast LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus. Foto: Toomas Huik

Arengufondi nõukogu liikme Raivo Vare hinnangul üritavad LHV panga omanikud korrata turule tulekul sama kübaratrikki, mis omala ajal Hansapanga asutamisel.


Trikk seisneb Vare sõnul selles, et alustada siis, kui teised kõik hädas, nö puhtalt lehelt. «Nad üritavad kokku korjata seda vaba raha, mis veel turule jäänud on ja selles aitab neid üldine teeninduse langus panganduses, mis väljendub selles, et usaldus suurte pankade vastu on järsult langenud,» rääkis Vare.

LHV üritab tema sõnul kokku koguda jõukate inimeste ja edukate firmade raha, deklareerides ühtlasi, et nad seda raha nii lihtsalt välja ei anna. «Tuletame meelde, et ka Hansapank ei andnud rublalaene ega pikki laene ja väljastas ainult lühikesi valuutalaene. Nüüd üritavad Hansa asutajad samuti pütilt koort riisiuda, andes raha vaid suure potentsiaalidga ettevõtetele.»

«Väga hea äriidee ja julgus pealekauba. Müts maha nende ees. Konkurentsile tuleb see ainult kasuks,» võttis Vare kokku uue panga tuleku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles