Kristiine tehinguhind kukkus viiendiku võrra

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanik ei saa keelata inimesel üüripinda oma elukohaks registreerida.
Omanik ei saa keelata inimesel üüripinda oma elukohaks registreerida. Foto: Toomas Huik

Juunis langes kristiine linnaosas keskmine tehinguhind 20 protsendi võrra, mis näitab selgelt, kui sõltuvuses on hinnastatistika uutest korteritest ning milline on tegelik tehingutase vanematel korteritel, selgitab Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson.

«Suuremates linnaosades tuleb selliseid langusi ette harva, selle taga on peaaegu alati fakt, et antud perioodil uute korteritega asjaõiguslepinguid ei sõlmitud ning hinnastatistika peegeldab vaid järelturutehinguid,» ütles ta.

Simson ütles, et sellised kõikumised on heaks õppematerjaliks inimestele, kes oma vara väärtust graafikute kaudu määravad. «Varal ja varal on väga suur vahe, tegelikkuses on ka rohelises ja kõrgelt hinnatud Kristiines võimalik, et 39 korteritehingu keskmine ruutmeetrihind on kõigest 1000 eurot ning ei saa märkimata jätta, et järelikult olid paljud tehingud ju alla sellegi maagiline piiri,» sõnas ta.

Simson lisas, et suur oli langemine ka Nõmmel, kuid seal toimusid Pindi Kinnisvarale teadaolevalt seotud osapoolte vahelised plokktehingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles