Pindi: laenuga ostjad lükkavad tehinguid edasi

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi kinnisvara juht Peep Sooman
Pindi kinnisvara juht Peep Sooman Foto: Liis Treimann

Hoolimata asjaolust, et eluasemelaenude maht on võrreldes mullusega tõusnud, on laenuga kinnisvaraostjad äärmiselt ettevaatlikud ning lükkavad võimalusel tehinguid edasi.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et ka Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt arvutatav tarbijate kindlustunde indikaator peegeldab ehedalt inimeste meelsust tuleviku suhtes.

«Laen on pikajaaline kohustus ning selle võtmisesse ei suhtuta enam kohusetundetult, majanduskeskkond peab olema ka pikas perspektiivis usaldusväärne, et inimesed aastakümnete pikkusele laenulepingule allkirja paneks,» sõnas Sooman.

«Sõltuvalt kuudest sooritatakse kinnisvaraoste omavahendite arvelt umbes pooltel juhtudest, laenu võtavad peamiselt noored pered ning inimesed, kes ei saanud masuperioodil tugevalt kannatada,» ütles ta. «Sellest lähtuvalt ei ole oodata ka suurematsorti kinnisvararallit, kuna omavahendite abil ostjate hulk on piiratud,» lisas Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles