EMT: 3G-andmeside leviga ei tohiks probleeme olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT logo
EMT logo Foto: Raigo Pajula

EMT peab tarbijate poolt viimastel kuudel täheldatud probleeme 3G-leviga 4G/LTE võrgu ülesehitamisega seotud ajutisteks tõrgeteks.

E24 poole pöördusid mõned tarbijad, kelle väitel on viimastel kuudel  EMT 3G andmesideühendus Tallinnas muutunud tänus suurenenud kasutajaskonnale aeglasemaks ning mõnedes teistes piirkondades on seoses 4G-jaamade üles seadmisega kannatanud lisaks 3G-andmeside ühenduskiirusele ka selle levimine.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp ütles E24-le, et kuigi 4G-võrgu ülesehitamise ajal võis tõepoolest ajuti 3G-võrguga probleeme esineda, on võrgu ülesehitamise aktiivsem etapp nüüdseks läbi saanud ning ettevõtte 3G-teenus peaks tõrgeteta toimima.

«4G ja 3G kasutavad erinevaid sagedusi ning seega üksteist ei sega,» ütles Sepp, lisades, et EMT-l ei ole seoses üha suureneva 3G kasutajate hulga ja mahtudega tekkinud probleeme ühenduskiiruste tagamisel.

«Vajadusel võrke tihendatakse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles