Potisepp tunneb muret aga võimaliku diskrimineerimise pärast, kuna tegu on siseriikliku määrusega, mis ei puuduta importtooteid. «Toiduliit ei toeta ega saa toetada siseriiklikke regulatsioone või märgiseid, mis tõstavad esile ühte tüüpi toodet ja mis kitsendaksid ainult kohalike tootjate võimalusi, sest me oleme kõik ühesugusel konkurentsiturul ja kaupade vaba liikumine peab Euroopa Liidus olema kindlustatud,» rõhutas ta.
Seedri sõnul ei ole märgistus samas otseselt seotud kohalike toodetega ning soovi korral võib seda kasutada ka väljaspool Eestit valmistatud vorstidel. «Konkurentsi mõjutavad ikkagi tarbijate eelistused. Eesmärk pole turgu reguleerida, vaid aidata tarbijal leida soovitud toode,» lisas Seeder.
Toiduliidu läbiviidud uuringust selgus, et tarbija jaoks on kõrge lihasisaldusega vorst see, milles on 50–55 protsenti liha, mistõttu on toiduliidu jaoks arusaamatu, miks valiti märgi kasutamise madalaimaks piiriks 60-protsendine lihasisaldus.
Seedri kinnitusel ei lähtutud protsendimäära valimisel ühestki konkreetsest turul olevast tootest. «Kui 2011. aasta lõpus küsisime ekspertidelt, lihatööstustelt ja teistelt asjasse puutuvatelt organisatsioonidelt arvamusi vorstitoodete klassifitseerimise kohta, siis kõrgema klassi toodetele pakuti lihasisalduse protsendiks 55–75, sellest vahemikust pärineb ka praegu kõne all olev 60 protsenti. See on selline osakaal, mille puhul tekib lihatööstustel ilmselt huvi vorstitoodetes lihasisaldust tõsta, et oleks õigus uut märki kasutada,» selgitas ta.
Põllumajandusministri arvates võib märgi vastu võitlemine olla seotud hoopis mõne lihatööstusega, millel on toiduliidus suur mõjuvõim.