Vene armee võib Läänemeremaades häirida mobiilset internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kasutab mobiilsele internetile mõeldud sagedusala oma Euroopa piiridele paigutatud õhuvägede sidepidamiseks.
Venemaa kasutab mobiilsele internetile mõeldud sagedusala oma Euroopa piiridele paigutatud õhuvägede sidepidamiseks. Foto: AFP / Scanpix.

Venemaa sõjavägi võib takistada Läänemere piirkonnas analoogtelevisioonist vabanevate lainepikkuste kasutuselevõtmist mobiilse andmeside teenuste jaoks.


Venemaa kasutab sedasama, 790-862 megahertsi sagedusala, mis vabaneb 2012. aastal analoogtelevisiooni alt aga sõjalistel eesmärkidel.

Seda sagedusala kasutavad maapealsete üksustega sidepidamiseks Soome, Poola, Ungari, Ukraina ja Valgevene piiridele paigutatud sõjalennukid.

Kui Venemaa spektrit vabastada ei soovi, jäävad erinevad signaalid üksteist häirima ning see võib takistada mobiilsete lairibateenuste kasutuselevõttu ja arengut kõigis nimetatud riikides ning ka Venemaal endal.

Järgmise nädala teisipäeval arutavadki Läänemereriikide valitsusasutused ja Euroopa mobiilitööstuse esindajad Soomes ühtse lähenemise väljakujundamist uue sagedusala kasutuselevõtuks ja ka Venemaa probleemiga tegelemiseks.

Kohtumise taset näitab, et seda juhatavad Soome kommunikatsiooniminister Suvi Linden ja maailma võrguoperaatorite ja mobiiltelefonitootjate organisatsiooni GSMA esindaja Tom Philips.

Eestit esindab kohtumisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi delegatsioon, üritusel osalevad ka Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel ja tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Priit Soom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles