Skandaal väärikas juristide peres: Läti Ülikooli tudengid ostsid diplomeid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: AFP / Scanpix

Viimase nelja aasta jooksul ostsid Läti Ülikooli õigusteaduskonna tudengid hindeid ja nüüd viiakse ülikoolis läbi põhjalikku kontrolli, kirjutab Läti majanduslehe Dienas Bizness  venekeelne võrguväljaanne portaali Mixnews andmetele tuginedes.

Ajakirjanikel ei ole õnnestunud ülikooli rektori ja õigusteaduskonna dekaaniga ühendust saada. Ekspertide hinnangud lähevad aga mõnevõrra lahku, osa neist peab diplomite ostmist võimalikuks, teised arvavad, et õigusteaduskond peab oma mainet nii oluliseks, et see ei saa olla võimalik.

Läti juristide liidu juhi Rihards Bunka ei välistanud raadiole Baltkom antud intervjuus sellist võimalust, sest diplomite ostmise probleem on Lätis juba varem mitmel korral päevakorda kerkinud.

Läti parlamendi haridus-, kultuuri- ja teaduskomisjoni liige Nikita Nikiforov ei välistanud samuti sellist võimalust. «Puht teoreetiliselt on see võimalik,» lausus Nikiforov lisades, et kui ülikoolis toimub põhjalik kontroll tähendab see, et tegemist ei ole mitte üksikjuhtumi, vaid laiaulatusliku tegevusega.

Ülikooli õigusteaduskonnas toimuvat põhjalikku kontrolli ei lükanud ümber ega kinnitanud ülikooli üks õppejõududest, konstitutsiooniõiguse ekspert Janis Pleps. Ta juhtis tähelepanu tänavusel diplomitööde kaitsmisel ilmnenud imelikule tendentsile. Nimelt oli sel aasta väga palju üliõpilasi, kes ei saanud läbi diplomitööde kaitsmisele eelnenud riigieksamitest ning peavad nüüd minema apellatsioonikomisjoni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles