Moe 1886 Viina pakend sai suure rahvusvahelise tunnustuse

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe 1886 viin
Moe 1886 viin Foto: Erakogu.

Moe 1886 Viin valiti esinduslikul disainikonkursil ADC*E 2013 auhindadel Euroopa parimate pakendite hulka.

Pakendikategooria paarikümne esitatud tööde hulgast valis esinduslik žürii välja neli parimat pakendit, mille hulgas oli Moe 1886 Viin kujundus. Kõik Barcelonas lõppvõistlusel osalenud tööd on oma riigi eelvõistlusel olnud võidutööd. Moe Viina kujundus võitis eelmise aasta sügisel Eesti Disainiauhindadel kulla.  Pakendikategooria ainus medal (hõbe) läks välja Ogilvy & Mather Praha büroo poolt esitatud erektsiooni pilli pakendile.

Moe Viina kujundaja Jan Tomsoni sõnul hinnati eraldi kategooriatena pakendeid, graafilist disaini, visuaalset identiteeti, trükiseid, fotot ja illustratsiooni ning liikuvat graafikat.  Konkursil konkureerisid tööd reklaami ja disaini valdkonnas 22st erinevast Euroopa riigist. Eesti disainerite töödest sai ainukesena auhinnatud Moe 1886 Viina kujundus.

ADC*E (The Art Directors Club of Europe) ühendab 20 Euroopa riigi graafilise disaini ja reklaamivaldkonna tipp-professionaale. ADC*E  Award Barcelonas on Euroopa üks esinduslikumaid ja enim hinnatud disainivaldkonna konkursse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles