Microsoft tuli välja Windows 8.1 testversiooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8.1 töölaud
Windows 8.1 töölaud Foto: theverge.com

Microsoft avalikustas eile igaaastasel arendajate konverentsil Windows 8 operatsioonisüsteemi 8.1 nime kandva uuenduse, kirjutab Reuters.

8.1 versiooni tulekust teatas maailma suurim tarkvaraettevõte ametlikult juba mais.  Microsoft püüab sellega taasluua Windows 7 ja vanematest platvormidest tuttavat kasutajakogemust; tagasi on toodud Windows 8-st puudunud startnupp ning lihtsustatud on ka otsinguvõimalusi.

Windows 8.1  peaks Windows 8 ja Windows RT kasutajateni jõudma tasuta allalaetava tarkvaravärskendusena.

Ettevõtte tegevjuht Steve Ballmer lubas eilses sõnavõtus, et Microsoft tuleb ka edaspidi senisest tihedamalt Windowsi uuendustega välja. Seni on uuendustsükli pikkuseks olnud traditsiooniliselt kolm aastat.

Kuigi varem koodnime Windows Blue kandnud 8.1 võeti analüütikute poolt vastu pigem positiivsel noodil, on sellel siiski veel mitmeid murekohti. Näiteks on Windows Store´is pakutavate rakenduste arv Ballmeri sõnul jõudsalt lähenemas 100 000-ni.  Samas on Apple´i ja Google´i vastav näitaja pea kümme korda suurem.

Microsofti aktsia tõusis eilse kauplemispäeva lõpuks Nasdaqi börsil kaks protsenti 34,35 dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles