Lepik: Lätit ei tasu veel maha kanda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkinvestor.ee omanik Kristjan Lepik.
Tarkinvestor.ee omanik Kristjan Lepik. Foto: Peeter Langovits

Finantsanalüütik Kristjan Lepiku sõnul ei ole Läti olukord lootusetu, kuid riigi majandusolukorra tõsidus peegeldub selgelt kõrgele kerkinud intressimäärades.


«Üks, mis seda tõsidust peegeldab, on intressimäärade tase Lätis ja see on tõesti kerkinud päris kiiresti. Öelda, et olukord ei oleks tõsine, seda kindlasti ei saa, kuid ka maailmalõpp ei ole veel käes,» vahendas

ERR Uudised

Lepikut.

16 protsendi lähedale tõusnud intressid on Lepiku sõnul jätkusuutlikust tasemest selgelt kõrgem ning aasta lõpuni need nii kõrgel püsida ei saa. Lepik ütles siiski, et usub Euroopa Keskpanga presidenti Jean-Claude Trichet'd, kes kinnitas oma optimismi Läti tuleviku ja lati kursi püsimise suhtes.

Kui devalveerimise otsus tõepoolest millalgi siiski tulema peaks, siis jääks selle määr Lepiku sõnul umbes 25 protsendi kanti. «Spekuleerida on väga raske, aga viieprotsendilist sammu ei ole mõtet teha. Ta peab pigem olema suurusjärgu võrra suurem, võib-olla sinna veerandi juurde.»

See, et reitinguagentuurid ei vaata Baltimaid enam ilmtingimata ühe tervikuna, on Lepiku hinnangul Eestile suur tunnustus, kuid seda usaldust ei tohi tema sõnul nüüd kuidagi lörtsida.

Oma raha hoiab Lepik siiani kroonides. «Mina küll julgen oma hoiuseid kroonides hoida. Aga aastaks ei julgeks raha lukku panna, sest määramatust on ikka palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles