Rada Vabaks 18: Patendi pärast pankrotti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Käosaar.
Kalev Käosaar. Foto: Mihkel Maripuu

Kujutleme paljulubavat tehnoloogiaettevõtet. Innovatiivne toode on valmis arendatud. Investorid on leitud. Esimesed tootepartiid on tehases valmimas ning esimesed kliendidki leitud. Kuid eufooria katkeb, kui saabuvad kaks kirja advokaadibüroodest. Esimene käsib lõpetada toote kaubamärgiks valitud nime ja kujundi kasutamise. Teine aga teatab, et toode kasutab tehnoloogiat, mis tugineb teise ettevõtte patendile.

Mis läks valesti? Eriti just innovatiivses sektoris tegutsev ettevõte peab juba enne äritegevuse alustamist kaasama patendi- ja kaubamärgispetsialistid – kaitsmaks loodavat intellektuaalset omandit ning kontrollimaks, kas tegevuses ei minda konflikti teiste ettevõtete asjakohase omandiga.

Ettevõtlussaadete sarja «Rada Vabaks!» seekordses osas on külas patendivolinik ja kaubamärgispetsialist Kalev Käosaar, kellega vaatame üle kõik patentide, kaubamärkide ja muu intellektuaalse omandiga seotud küsimused, millele innovatiivne ettevõtja peab une pealt vastuseid teadma.

Saate taskuhäälingu saab tellida siit.

Saate helifail:

http://media.blubrry.com/radavabaks/p/raadio1.ee/wp-content/uploads/2013/06/Rada-Vabaks-18-Patendi-p2rast-pankrotti.mp3

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles