Tervisekaitse hoiatab plahvatusohtliku toote eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatusohtlik Finilec Punktering Spray Dikktett
Plahvatusohtlik Finilec Punktering Spray Dikktett Foto: Tervisekaitseinspektsioon

Tervisekaitseinspektsioon hoiatab autorehvide parandamiseks mõeldud toote eest, mille kasutamine on Rootsis kaks surmaga lõppenud õnnetust põhjustanud.

Rehvide isoleerimiseks mõeldud toote Finilec Punktering Spray Dikktett koostisesse kuulub väga tuleohtlike gaaside propaani ja butaani segu, mis võib kasutamise käigus plahvatusi ja surmaga lõppevaid vigastusi põhjustada, teatas Tervisekaitseinspektsioon.

Gaasisegu sisaldav toode on valmistatud Prantsusmaal ning pakendatud 300 ml ja 500 ml metalltaarasse. Tootja poolt on see klassifitseeritud ja märgistatud väga tuleohtlikuks kemikaaliks, kuid toote plahvatusohtlikkus on jäetud arvesse võtmata.  Rõhu all olev gaasisegu muutub plahvatusohtlikuks rehvide kuumenemisel.

Rootsis suri toote kasutamisel tekkinud gaasiplahvatuse tagajärjel ühe rehvikaupluse töökoja töötaja, teine kannatanu hukkus oma rehvitöökojas. Mõlemal juhul eirati toote kasutamisjuhendit

Rootsi Tarbijate Agentuur tegi tootjale ettepaneku toote märgistusel olevate hoiatuste täiendamise ja gaasisegu vähemohtliku kemikaaliga asendamise kohta kuni kehtivate õigusaktide muutmiseni.

Toote importija ja levitaja on selle turult vabatahtlikult kõrvaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles