Swedbank soovitab jätkata makseid pensionisambasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevaste pensionäride ees 2010. aasta alguses seisvad valikud.
Tulevaste pensionäride ees 2010. aasta alguses seisvad valikud. Foto: swedbank

Ehkki suur osa pensionipäeviks teise sambasse pandud rahast on finantskrahhis ja sellele järgnenud majanduskriisis kõrbenud, veenab Swedbank kliente jätkama esimesel võimalusel sissemakseid teise pensionisambasse.

Swedbanki Investeerimisfondide juhatuse esimees Fabio Filipozzi kinnitas, et nagu polnud buumiaegne enam kui 11-protsendiline tootlus jätkusuutlik, ei saa ka praegune madalseis olla jääv. «Kõigi meie fondide tootlus on algusajast arvates olnud positiivne,» viitas ta kolme pensionifondi 1,4-3,1-protsendilisele plussile. «Arvestades, et mõõdame praegu tootlust kõige halvemal hetkel ehk tsükli põhjas, peaks keskmine ületsükliline tootlus olema kõrgem.»

Praegu, mil väärtpaberiturg on tõenäoliselt põhjas ära käinud, on Filipozzi kinnitusel hea aeg sissemaksete tegemiseks. «Täna investeeritud sada krooni on «väärtuslikum», kui 2006. või 2007. aastal investeeritud 100 krooni,» sõnas ta. «Pensionifondide investeering on pikaajaline ja tulemust tuleb hinnata selles ajahorisondis. Täna oleme samas turuolukorras, nagu olime pensionisüsteemi alguses 2002. aastal. Tõenäoliselt on praegu kõige parem aeg investeerimiseks.»

Filipozzi kinnitusel on oodata ka pensionifondide valitsemistasude järkjärgulist alanemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles