BNP Paribas: lati kukkumine haaraks ka krooni ja liti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti uus õnnelatt.
Läti uus õnnelatt. Foto: http://www.bank.lv/

Kui Läti rahvusvaluuta murdub, siis juhtub see tõenäoliselt ka Eesti ja Leedu valuutadega, lausus BNP Paribasi analüütik Bartosz Pawlowski Briti Telegraphile.


Lisaks puudutaks see tõenäoliselt ka Bulgaariat, mis mõjutaks omakorda teisi riike nagu näiteks Rumeenia.

Danske Marketsi analüütikud kirjutasid oma tänahommikuses turuanalüüsis samuti, et Läti negatiivsed uudised mõjutavad kogu Kesk- ja Ida- Euroopa turgu, kuid suurima negatiivse mõju riski all on Eesti ja Leedu. 

Välisanalüütikud ja eksperdid on varemgi avaldanud arvamust, et kuna Balti turg on välisinvestorite jaoks ühtne piirkond ning siinsed probleemid on sarnased, tooks seni kolmest riigist kõige kehvemas seisus Läti rahvusvaluuta devalveerimine kaasa ka teiste riikide vauutade murdumise.

Samas on viimase poole aasta arengud näidanud, et varem kogu regiooni ühe mõõdupuuga võtnud reitinguagentuurid on hakanud kolmel Balti riigil vahet tegema ning Eesti reitingud on viimastes otsustes jäänud kärpimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles