Lugeja küsib: kuidas ma saan tutvuda oma maale seatud servituutidega?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-ameti geoportaali kitsenduste kaart peaks ideaalis andma võimaluse tuvastada kõiki kinnistu suhtes esinevaid kitsendusi - olgu selleks siis elektriliin, looduskaitseline piirang või muu kitsendus, mis osaliselt või tervenisti piirab kinnistu kasutamist konkreetsel sihtotstarbel.
Maa-ameti geoportaali kitsenduste kaart peaks ideaalis andma võimaluse tuvastada kõiki kinnistu suhtes esinevaid kitsendusi - olgu selleks siis elektriliin, looduskaitseline piirang või muu kitsendus, mis osaliselt või tervenisti piirab kinnistu kasutamist konkreetsel sihtotstarbel. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

E24 lugeja tundis huvi, kuidas ta saab tutvuda oma maale seatud servituutidega. Vastab Pindi Kinnisvara jurist Aet Peetso:

Kinnistule seatud piirangutega tutvumiseks on mitu erinevat võimalust. Kui peate silmas ainult servituuti, siis need on osaliselt märgitud ka kinnistusraamatusse. Kinnistusraamatusse kantud servituutidega saab tutvuda elektroonilises kinnistusregistris www.kinnistusraamat.ee. Kinnistu omanikule on eelnimetatud päringu teostamine tasuta.

Lisaks pakub eelnimetatud infoga tutvumise täiendavat võimalust maa-ameti geoportaalis (xgis.maaamet.ee) avaldatud nn kitsenduste kaart. Eelnimetatud keskkonnas avaldatud andmete kohaselt peaks ideaalis olema võimalik tuvastada kõiki kinnistu suhtes esinevaid kitsendusi - olgu selleks siis elektriliin, looduskaitseline piirang või muu kitsendus, mis osaliselt või tervenisti piirab kinnistu kasutamist konkreetsel sihtotstarbel.

Lõpliku informatsiooni saamiseks soovitame alati pöörduda kohaliku omavalitsuse maakorraldaja poole, kuna maa-amet on erinevatel aegadel deklareerinud, et kaardirakendus ei pruugi olla absoluutselt täpne.

Kui teil on tekkinud kinnisvaraalaseid küsimusi, siis kirjutage need selle loo kommentaaridesse või saatke meiliga info@e24.ee ja saate neile vastused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles