Kiisler: ettevõtjate ja omavalitsuste suhtumiste vahel on jubedad käärid

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Regionaalminister  Siim Kiisler ütles Eesti Kaubandus-Tööstuskoja uuringut  kommenteerides, et on tähelepanuväärne, kui  vaid  kolmandik ettevõtjatest arvab, et kohalik omavalitsus on ettevõtjasõbralik, siis omavalitsustest arvab sedasama ligi neli viiendikku.

«Jubedad käärid,» sõnas Kiisler kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate eriarvamusele viidates.

Uuringust nähtub, et 78 protsenti kohalikest omavalitsustest arvab, et nende suhtumine ettevõtlusesse on sõbralik  ning ebasõbralikku suhtumist ei tunnista mitte keegi. Ettevõtjatest usub  seevastu 34 protsenti, et omavalitsuste suhtumine ei ole sõbralik ning sõbralikku suhtumist täheldab vaid 35 protsenti.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts möönis, et siin on probleem – kohalik omavalitsus peaks olema ettevõtjale partner, mitte vaid «aken, kust asju ajada». Ta tõi välja nukrad andmed, et 53 protsenti vastanud kohalikest omavalitsustest ei plaanigi ettevõtluse edendamisega seotud ametnikke koolitada ja 49 protsenti neist ei näe võimalusi asjaajamise lihtsustamiseks. Samas, kui  ettevõtjate hinnangul on kohalike omavalitsuste töötajate vähene professionaalsus just kõige olulisem takistus. Palts ütles, et põhjuseks on omavalitsuste madal võimekus inimesi koolitada.

20. juunil esitles Eesti Kaubandus-Tööstuskoda vastvalminud uuringut „Kohalik omavalitsus ettevõtluse edendajana“. Uuringu eesmärgiks oli kaardistada omavalitsuste hoiak ja nende tegevused ettevõtluse toetamisel. Küsimustele vastas 161 omavalitsust, mis on 71 protsenti kogu omavalitsuste võrgustikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles