Maa-ameti eksjuht pääses hiigelnõudest

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-ameti endine juht Kalev Kangur (esiplaanil) ja tema advokaat Margus Mugu Tallinna Liivalaia tänava kohtumajas.
Maa-ameti endine juht Kalev Kangur (esiplaanil) ja tema advokaat Margus Mugu Tallinna Liivalaia tänava kohtumajas. Foto: Peeter Langovits

Maa-ameti eksjuht Kalev Kangur pääses äsjase ringkonnakohtu otsusega kohustusest maksta riigituludesse 1,5 miljonit eurot, mille ta väidetavalt teenis maadevahetusega.

Prokurörid nõudsid süüdistuses, et Kangur peab maksma riigile tulu, mille sai kui tegi varjatult investeeringu Tullio Libliku firmasse OÜ Saarte Investeering. Samuti tulu, mille sai ta Einar Vettuselt, kui viimane müüs firma OÜ Iru Jõekääru. Samuti tulu, mille Kangur väidetavalt sai kui investeeris varjatult Tarmo Pedjasaare firmadesse OÜ Mell ja Ikaros Grupp.

Ringkonnakohus leidis oma otsuses, et prokurörid pole suutnud tõestada, et nimetatud firmadest tulnud tulu jõudis Kanguri kätte.

«Puuduvad tõendid selle kohta, et Kalev Kangur oleks kriminaaltulu enda kätte ei saanud,» seisab kohtuotsuses.

Ringkonnakohus teeb etteheite, et prokurörid pole püüdnud kriminaaltulu kätte saada nimetatud firmadelt, kellelt Kangur väidetavasti kasu sai.

Kanguri salafirmade võrku, mis teostasid maadevahetust, tema huvides on seni peetud keskseks teljeks ebaseadusliku maadevahetuse loos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles