Röövrünnakud veokitele sagenevad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekkad Tartu-Võru maanteel.
Rekkad Tartu-Võru maanteel. Foto: Postimees

Viimasel ajal on logistikafirmad kurtnud, et teeröövlid on eriti usinaks muutunud. ASi Arco Transport juhatuse esimehe Ivo Krummi sõnul on viimase 3 nädalaga nende autosid rünnatud 4 korda.


«Kolm korda Lätis ja viimane juhus oli Leedus,» rääkis ta

logistikauudistele

, lisades, et varem sattusid autod röövlite küüsi paar kolm korda aastas.

Krummi sõnul oli viimaste rünnakute eripäraks ka suured kogused: varastatakse euroaluste kaupa, mille tõstmiseks on eritehnikat vaja.

«Tahame lihtsalt teisi vedajaid hoiatada, et sellised asjad toimuvad. Peab mõtlema, kuidas ennast kaitsta,» selgitas Krumm, kes oma autojuhtidel on käskinud sõidu nii korraldada, et Lätis ei peatuta.

«Läti on lühike maa. Aga kui Leedus ka olukord hullemaks läheb, peab edasi mõtlema. Koos sõitma, puhkepausideks teha vahetustega valve näiteks,» selgitas ta, et 600 km Lätit ja Leedut päris peatumata läbida siiski ei saa.

Tema meelest on asja taga majanduslangus.«Lätis on ju olukord eriti hull, kuidagi peab leiva lauale saama,» lisas Krumm, kes ei välistanud, et Eestiski võidakse varsti veokeid rünnata.

Interpoli veebist võib lugeda, et sealsed eksperdid näevad maailmas kasvavat raskeveokite ja treilerite varguste trendi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles