TeliaSonera sai uue juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Sonera.
Telia Sonera. Foto: SCANPIX

TeliaSonera, mis hiljuti Usbekistani korruptsiooniskandaali tõttu tegevjuhi kaotas, määras endale uueks pealikuks Johan Dennelindi Lõuna-Aafrika Vodacom Internationalist.

Dennelind võtab Telia juhtimise üle 1. septembril ning üritab hakata stabiliseerima ettevõtet, mida on raputanud süüdistused altkäemaksu maksmises Usbeki presidendi tütrele tagamaks firmale litsentsi sealmail tegutsemiseks.

Kuni septembrini juhatab Dennelind, endine Norra Telenori tegevjuht, veel Vodafone’i Aafrika telekomi rahvusvahelist  divisjoni.

Uuele ametipostile toob Dennelind kaasa kogemused tärkavatelt turgudelt, mis on üha jõulisemalt Kesk-Aasiale ja Ida-Euroopale panustava Telia jaoks ülimalt oluline.

Ühtlasi ootab Dennelindi ees poliitiliselt pingeline situatsioon, kuna Rootsi valitsus – millele kuulub lõviosa grupist ehk 37 protsenti aktsiatest – on surve all nii Usbekistani afääri pärast kui süüdistuste tõttu, nagu lubanuks Telia Kesk-Aasia riikidel jälgida liiklust nende võrkudes.

Lars Nyberg astus Telia tegevjuhi kohalt tagasi veebruaris, seni on tema kohuseid täitnud finantsdirektor Per-Arne Blomquist, kes pöördub Dennelindi saabudes oma endisele postile tagasi.

Telia poolt tellitud juridilise ekspertiisi käigus tuvastati, et firma ei uurinud piisavalt põhjalikult oma Usbeki partneri tegevust – ega ka seda, kellele firma tegelikult kuulus. Ekspertiisi autorid ütlesid, et ei saa altkäemaksu maksmist Telia poolt ei kinnitada ega ümber lükata.

Aafrikas töötades reformis Dennelind Vodacomi rahvusvahelist tegevust muuhulgas Tansaanias ja Kongo Demokraatlikus Vabariigis, kärpides tsentraliseeritud juhtimist Lõuna-Aafrikast.

Juulis pidi Dennelindist saama Malaisia Maxise tegevjuht, kuid ta loobus sellest ametipostist, kuna «hiljutised arengud meie perekonnas... nõuavad, et ma elaksin lähemal perele Rootsis».

Copyright The Financial Times Limited 2013 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles