Õueelu ilmestajad

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemisnurk tagaaias: Ene Parsi inspireerisid piknikutekki, diivanikatet ja (iste)patju kavandama Abakhanist ostetud kangad.
Lugemisnurk tagaaias: Ene Parsi inspireerisid piknikutekki, diivanikatet ja (iste)patju kavandama Abakhanist ostetud kangad. Foto: Peeter Langovits

Eestimaa suvi pakub nii palavust ja päikesepaistet kui ka vihmahooge ja kõledaid tuuleiile, kuid asjakohase varustuse abil saab mõlemal puhul siiski mõnusalt puhata ja sisukalt (aiatööga) aega veeta.

Enne jaani(päeva) on küll viimane aeg verandale, rõdule, terrassile ja/või aeda mõnusaid istumiskohti sättida, lastele mängumaju ja liivakaste ehitada, võrkkiikesid üles riputada jne.
Lisaks toolidele võib istmetena kasutada pinke, taburette, palgijuppe vms, lauaks sobivad ka vanad puidust reisikastid, euroalused vms.

Ettenägelikud soetavad ilmataadi tujukuse trotsimiseks ja mugavamaks õuesolemiseks lisaks pleedidele päevatekke, patju ja vaipu. Täiusliku suvevarustuse hulka kuuluvad eri materjalist pikniku- ja laudlinad, toolikatted jms, sest tekstiilidega on kõige lihtsam vaheldusrikkust luua.

Katariina gildi lapikoja disainerit Ene Parsi inspireerisid uue õuetekstiilide kollektsiooni kavandamisel kangad, nende värvid ja mustrid. Suurt osa tema tekkidest võib panna võrkkiike või murule, kasutada piknikulinana või suure õlarätina, millesse end jahedal õhtul mässida. Padjad passivad seljatugedeks, istumisalusteks jne.

Elna Kaasiku disainitud kahepoolne linasest ja puuvillasest lõngast kootud vastupidav kaltsuvaip on mõnus palja jala all ja lausa asendamatu verandal. Terrassilt tuleb see vihma korral varju alla viia. 
Täiusliku suveelu juurde kuuluvad koosviibimised sugulaste ja sõprade seltsis.

Nende õnnestumise nimel tasub pingutada, alustades muru niitmisest ja lillepeenarde rohimisest ning lõpetades laua katmise ja hea-parema söögi- ja joogipoolise pakkumisega.
Elamusterohket suve!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles