USA naftatootmise kasv tegi rekordi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaväli Californias
Naftaväli Californias Foto: SCANPIX

Naftatootmine kasvas USAs eelmisel aastal enam kui miljoni barreli võrra ööpäevas, mis on suurim kasv maailmas ning suurim ka USA ajaloos, kirjutab The Wall Street Journal.

Naftagigandi BP juba kuus aastakümmet koostatava statistilise ülevaate kohaselt kasvas nafta tootmine Ühendriikides 14 protsenti 8,9 miljoni barrelini ööpäevas. Mahuline kasv oli 1,04 miljonit barrelit ööpäevas. Senine rekordkasv oli USA tootmisel 640 000 barreli võrra 1967. aastal.

«Tootmise kasv USAs oli peamiseks faktoriks, mis on hoidnud ära nafta hinnahüppe vaatamata suurtele tootmiskatkestustele, mis on toimunud teist aastat järjest,» ütles BP tegevjuht Bob Dudley.

Lisaks USAle kasvas nafta tootmine Kanadas seitse protsenti ning kahepeale kokku on Põhja-Ameerikast saanud globaalne naftatootja. Iraagis kasvas tootmine 11, Kuveidis 9 ning Kataris kuus protsenti.

USA on Saudi Araabia ning Venemaa järel kolmas naftatootja maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles