Pooled Soome räimepüügilaevad on eestlaste käes

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskelt püütud räim.
Värskelt püütud räim. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eestlased on alates 2008. aastast omandanud ligi poole Soome räimepüügilaevadest ja Helsingin Sanomate hinnangul on eestlased püüdnud ligi kolmandiku Soome räimest.

Helsingin Sanomat kirjutas, et eestlased kasutavad Soomes püügiks Soome lipu all olevaid kala­laevu, saades nii osa Soome riigi räimepüügi­kvoodist, kirjutab Äripäev.

Soome Kala juhatuse liige Urmas Reimann põhjendas väljaandele, et Eesti püügikvoot pole nõudluse rahuldamiseks piisav ja seetõttu tuligi otsida uusi võimalusi. Soome Kala OÜ-le kuuluvad Soome tütarfirmade kaudu Soome päritolu traalerid Amazon, Sonne ja Silverfors.

Soome Kala OÜ juhatuse liige Ivar Kiil, kes intervjuu ajal parasjagu Soomes viibis, tõdes, et lisaks neile tegutseb Soomes teisigi Eesti firmasid ja eestlastele kuulub 46 protsenti Soome räimepüügilaevadest.

Kiil märkiski, et kui nad 2008. aastal ostsid traaleri Amazon, mis kuulus Teuvo Rantanenile, toimuski esimene suurem Soome turule sisenemine. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles