Läti peaminister: lati devalveerimist ei arutata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: Liis Treimann

Läti lati devalveerimine pole eelarvekärbete ühe stsenaariumina arutusel, kinnitas täna Läti peaminister Valdis Dombrovskis, kelle sõnul tuleks sotsiaalsfääri rahastamist suurendada.

Kommenteerides võimalikke edasisi eelarvekärpeid, ütles peaminister: «Üks asi tuleb selgeks teha - lati devalveerimist valitsus ei aruta. Keskendume eelarvekärbetele. Sotsiaalsfäärist rääkides oleme üritanud seda kaitsta nii palju kui võimalik ja see liin jätkub.»

Ka Läti rahandusminister Einars Repše ütles täna pärast valitsuse istungit, et Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul tuleks sotsiaalsfääri sotsiaalse kaitstuse taseme säilitamiseks suunata lisaraha.

Repše lisas, et vanaduspensionide vähendamise maht kõne all ei olnud, sest «valitsus taolist stsenaariumi ei kaalu».

IMFi ja Euroopa Komisjoni delegatsioon hindavad praegu Läti majanduse stabiliseerimiskava elluviimise edukust. Delegatsioon saabus Lätisse 27. mail ja lahkub 5. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles