Eestisse on oodata uusi kinooperaatoreid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispuhutav kinoekraan Kumu hoovis.
Täispuhutav kinoekraan Kumu hoovis. Foto: Uku-Kristjan Küttis

Kuna uutesse arendusjärgus olevatesse kaubanduskeskustesse planeeritakse ka kinosid, tunnevad nende opereerimise vastu kuuldavasti huvi paar välisfirmat.

Täna teatas Soome Finnkino Eestis asuv tütarfirma Forum Cinemas, et ettevõtte teine kino avatakse Lasnamäele kerkivas Panorama City's. Ent uusi kaubanduskeskusi, kuhu kino plaanitakse on veel - Pro Kapital ehitab Peterburi teele üht ning praktiliselt üle tee tuleb ka Ülemiste keskuse laiendus.

Forum Cinemase juhi Kristjan Kongo sõnul on Eesti turust huvitatud lisaks tema firmale veel kaLäti taustaga New European Cinemas ning Poola Multikino. Esimene on Eestisse ka juba tütarfirma loonud.

Panorama City's avatavasse kinno tuleb üks enam kui 300-kohaline, neli üle 100-kohalist ning üks ligi 70-kohaline VIP saal.

Ülemiste keskuse juht Ülo Pärnits märkis, et nende keskusesse plaanitav kino saab umbes 400-kohalise saali, ülejäänud 5-6 saali tulevad väiksemad.

Pärnitsa sõnul on nad läbirääkimisi pidanud, kuid kellega, ei saa ta öelda. Küll märkis ta, et firmal, millega räägitud, on ka Eestis esindus olemas.

«Inimesed, kes kohapeal kinoasju tunnevad, arvavad ka, et võiks midagi teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles