Homne elekter selle aasta kalleim

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: SCANPIX

Homne elektri hind Põhjamaade elektribörsi Nord Pool Spot Eesti hinnapiirkonnas on 59,25 eurot MWh ehk selle aasta kõrgeim hind.

Estlink on hoolduses, mistõttu elektripuuduses Balti riikides on börsihind täna, homme ja veel terve eeloleva nädala väga kõrge.

Soome-Eesti merekaabli Estlinki hooldustööd peaksid kestma 18. juunini. Kui viimastel nädalatel on Eesti ja Soome elektrihind liikunud enam-vähem võrdses taktis, siis kaabli hoolduse tõttu on Balti riigid jäänud Vene impordi meelevalda ja see on kujundanud ka kõigis kolmes riigis börshinnaks rekordiliselt kõrge taseme – 59, 25 eurot megavatt-tund.

«Sel nädalal on Estlinki kaablis puhkus ja see toob vahe Soome hindadega, sest varem on hinnad soomlastega olnud sarnased,» ütles elektrimaakleri Nordic Power Management juht Tiit Nigul. «Estlink on nulli peal, mistõttu Narva elektrijaamad ja Interrao Leedu kaudu teevad ilusa hinna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles