Tehnikatudengid saavad Rootsis õppimiseks stipendiumi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Mart Mägi, Aet Soonvald, Enno Abel, Ott Pabut ja Uve Matson.
Vasakult: Mart Mägi, Aet Soonvald, Enno Abel, Ott Pabut ja Uve Matson. Foto: TTÜ

Alfred Otsa Fond valis välja tänavused stipendiaadid õppimiseks Göteborgis Chalmersi Tehnikaülikoolis, stipendiumide kogusumma on pool miljonit Eesti krooni.


Sellega kerkib alates 1998. aastast välja jagatud stipendiumide kogusumma 11 miljonile Eesti kroonile. Otsa fond on suurim välis-Eesti erafond, mis toetab Eesti tudengite õpingute jätkamist välismaal.

Tänavused stipendiaadid on Aet Soonvald, kes alustab õpinguid rahvusvahelises ingliskeelses magistriprogrammis innovatsiooni ökonoomika ja juhtimine, ning Ott Pabut, kes hakkab õppima tootearendust. Nende programmide kestvus on neli semestrit ja mõlemat stipendiaati rahastatakse 171 000 Eesti krooni ulatuses.

Stipendiumide teatavakstegemine ja kätteandmine toimus 29. mail Tallinna Tehnikaülikooli energeetikamaja aatriumis. Fondi juhatusest olid kohal Chalmersi emeriitprofessorid Mart Mägi (esimees), Enno Abel ning Uve Matson. Uve Matson on stipendiaatidest esimene, kes on jõudnud Chalmersis doktorikraadini. Kokku on neid viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles