Sakret sai Cemexi pakitud tsemendi ametlikuks esindajaks Eestis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakreti kuivsegud.
Sakreti kuivsegud. Foto: Helin Loik

Ehitusmaterjalide tootja Sakret OÜ ja suuruselt kolmas tsemenditootja maailmas Cemex sõlmisid partnerluslepingu, mille järgi Sakret saab Cemexi pakitud tsemendi ametlikuks maaletoojaks Eestis.


Sakret OÜ peadirektori Andris Vanagsi sõnul soodustab turulangus uute efektiivsete koostöövormide otsingut, nagu seda on näiteks ehitusmaterjalide ettevõtete klastrid ehk geograafiliselt lähestikku paiknevate ühe valdkonna tootmisele spetsialiseerunud ettevõtete vabatahtlikud liidud.

«Lätis toodetud Cemexi tsemendi pakkimistööd annavad lisakoormust meie Mäo tehasele. Samas tänu tellimuste kasvule lihtsustub ja odavneb Sakreti logistika Eestis. Esindades Cemexi pakitud tsementi Eestis saame pakkuda oma klientidele laiema ja soodsama ehituse kõrval ka remondile suunatud tootevaliku ühest kohast,» ütles Vanags.

SIA Cemex kommertsdirektor Maris Gruznins ütleb, et sarnane tootvate ettevõtete koostöövorm on levinud üle maailma ning kriisiajal on vastastiku kasu toov koopereerimine lausa hädavajalik. «Olles andnud Sakretile Cemexi pakitud tsemendi esindajaõigusi Eestis suurendab meie ettevõte oma turuosa märkimisväärselt. Sakret on usaldusväärne partner, kellel on lai ja stabiilne püsikliendibaas ning esindused enamikes ehitusmaterjalide poodides Eestis.

Oleme kindlad, et meie koostöö Sakreti ning ka teise partneriga Eestis - meie pakendamata tsemendi esindajaga AS Letofin - saab olema edukas ja efektiivne,» ütles Gruznins.

«Meie koostöö Cemexiga on püstitatud sünergial ja omab tulevikku suunatud strateegilisi eesmärke. Täna sõlmitud leping tõstab meie konkurentsivõimet majanduslikult raskel hetkel ning saab aluseks uuele kasvule peale kriisi lõppu,» lisas Sakret OÜ peadirektor.

Cemex oli asutatud Mehhikos aastal 1906 ja on hetkel suurim ehitusmaterjalide tarnija ning suuruselt kolmas tsemenditootja maailmas. Cemexi ettevõtted on esindatud 50 riigis Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Euroopas, Aasias ning Aafrikas. Kokku töötab Cemexis 67 000 inimest üle maailma.

Sakreti brand loodi USAs 1936. aastal. Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 frantsiisi lepingu alusel töötava tehase.
Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, 2007. aasta suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, mullu suvel avati uus tehas Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles