Büroo-omaniku dilemma: langeta hindu või kaota kliente

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City, büroohoone Lõõtsa 8 sarikapidu. Tehnopolis.
Ülemiste City, büroohoone Lõõtsa 8 sarikapidu. Tehnopolis. Foto: Liis Treimann

Uus Maa kesklinna ja Viimsi äripindade maakler Raido Talviste ütles, et kui ehitada liigselt ja turul tekib bürooruumide üleküllus, siis on omanikud otsuse ees, kas langetada hindu või kaotada kliente.

Talviste selgitas, et Tallinnasse on tarvis juurde kvaliteetseid ja energiasäästlikke hooneid kesklinna äärealadele.  «Turul liigub kliente, kes otsivad pinda kesklinnast väljapoole, kuid olemasolevad hooned ei suuda tihtipeale pakkuda pindasid vastavalt soovile» osutas ta.

Põhilised murekohad on tema sõnul parkimiskohtade vähesus hoone lähistel ning vastava ruumilahenduse loomine olemasolevatesse büroohoonetesse on kulukas, mis omakorda tõstab üürihinda.

«Kokkuvõttes võib öelda, et on hea aeg ehitada büroohoonet kesklinna äärealadele» osutas ta ning rõhutas, et silmas peab pidama parkimist, madalaid kõrvalkulusid ning konkurentsivõimelist üürihinda.

Ta lisas ka, et ei ole põhjust eeldada, nagu uute pindade lisandumine äärelinnas hakkaks kuidagi turu hinda langetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles