Mõtled uuest töökohast? 10 parimat viisi, kuidas seda leida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik inimesi hoiab pidevalt uue töökoha suhtes silmad lahti.
Enamik inimesi hoiab pidevalt uue töökoha suhtes silmad lahti. Foto: SCANPIX

Enamik töötajaid vaatab pidevalt tööturul avatud pilguga ringi ning on valmis sobiva võimaluse saabudes uuest töökohast ka kinni haarama. Kuidas orienteeruda kümnetes nõuannetes, mida igaüks oskab tööotsimise teemal anda? Karjääriekspert Jacqui Barrett-Poindexter aitab Glassdoor.com`is välja selekteerida neist parimad.

Sinu CV on lugu. CV pole enam lihtsalt kuiv loetelu faktidest, vaid lugu sinu karjäärist. See peaks kõnetama lugejat ja vastama tema küsimustele.

CVst peaks paistma sinu eesmärgid. Lugejale peaks kohe olema selge, kuhu soovid jõuda ja mis on sinu tegevuse eesmärgid.

Pea CV pikkusega piiri. Selle osas puuduvad eeskirjad, on vaid suunised. Rusikareegel on see, et tühja juttu CVsse ei panda, on vaid sisukad laused. CV peaks mahtuma 1-2 leheküljele.

Loo ja arenda profiili LinkedIn`is. LinkedIn`is on enam kui 200 miljonit kasutajat ning oleks mõttetu jätta enda kõrvale nii suurest hulgast otsustajatest, värbajatest ja oma ala spetsialistidest.

Ole aktiivne sotsiaalmeedias. Lisaks LinkedIn`ile on soovitav liituda veel 1-2 sotsiaalmeedia kanaliga ja olla seal aktiivne.

Turunda oma oskusi ning püüa silma jääda personaliala otsustajatele. Viimased on sageli ülekoormatud ja sellepärast on eriti oluline leida tee nendeni kas inimeste kaudu, kellega nad suhtlevad või otse. Tingimus on vaid see, et sinu karjääris või oskustes on midagi sellist, mis võib positiivses mõttes silma jääda.

Lõpeta töökuulutuste vahtimine. Internetis töökuulutustele vastamine ei tööta, see on eilne päev. Tõuse parem arvuti tagant ja suhtle inimestega, kes tegelevad värbamisega või suhtlevad nendega, kes on värbamisalal.

Ära tüüta värbajaid. Isegi kui esialgu tuntakse sinu vastu huvi, võib see hiljem mingil põhjusel kaduda. Kui te ei ole saanud vastust oma kandideerimisele, siis ära tüüta värbajat e-kirjade, sõnumite või helistamisega. Kui neil on sinu vastu huvi, siis nad võtavad ühendust. Saa aru, kui sulle vihjamisi «ei» öeldakse ja liigu lihtsalt edasi. Ära muutu emotsionaalseks!

Ei mingit halamist Facebookis, Twitters või mistahes avalikus foorumis. Kurtmine ja negativism on äärmiselt väheatraktiivne ja võib vabalt maksta sulle töövõimaluse või lausa praeguse töökoha.

Tee vabatahtlikku tööd. Isegi kui see tundub sulle tühipalja aja- ja energiaraiskamisega, kohtud sa uute inimestega ning võid leida uue töö just tänu vabatahtlikust tööst alguse saanud suhetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles