Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Laste lemmikroad: Shreki supp, keelepaitaja ja tervitusi pokudele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Shreki supp ehk spinatipüreesupp kanafilee ja röstitud saiakuubikutega
Shreki supp ehk spinatipüreesupp kanafilee ja röstitud saiakuubikutega Foto: Toomas Huik

Kelmiküla lasteaias on ühe toidupäeva maksumuseks 1,90 eurot ja selle eest kaetakse laud kolmeks söögikorraks. Tarbija24 avaldab autori Inga Saarepere lahkel loal ühe lasteaiapäeva näidismenüü.

Tatrapuder ehk tervitusi pokudele

4 portsjonit

•    300 g tatratangu

•    1 liiter vett

•    Soola

•    25 g võid

•    Serveerimiseks hapukoort

Pese tatratangud, nõruta. Pane soolaga maitsestatud vesi keema. Vala pestud tatratangud keevasse vette, sega ja keeda kaane all tasasel tulel pehmeks. Kui puder on pehme, lisa või. Serveeri kohe, lisandiks paku hapukoort.


 

Shreki supp ehk spinatipüreesupp kanafilee ja röstitud saiakuubikutega

4 portsjonit

•    1 liiter vett

•    200 g kanafileed

•    Soola, pipart, 2 spl võid

•    1 väike sibul

•    10 cm porrut

•    50 g sellerijuurt

•    100 g spinatit

•    300 g kartulit

•    Serveerimiseks röstitud saiakuubikuid

Pane kanafilee külma veega keema, riisu vaht, lisa sool ja pipar. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Eemalda liha puljongist ja lõika kuubikuteks. Pese ja koori köögiviljad. Lõika köögiviljad tükkideks. Sulata või potis, lisa sibul ja porru ning kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa juurseller, spinat ja kartul, vala peale lihaleem. Keeda tasasel tule kartuli valmimiseni. Võta pott tulelt ja püreesta, kui püree saab liiga paks, kalla natuke juurde keedetud vett. Lisa lihakuubikud. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja kuumuta keemiseni. Serveeri röstitud saiakuubikute (ja hapukoorega).

Keelepaitaja ehk muna-piimakreem  jõhvikakisselliga

4 portsjonit

Muna-piimakreem

0,5 liitrit piima

2 muna

100 g suhkrut

2 spl maisitärklist või nisujahu

Pisut soola

1 tl vanillsuhkrut

Kuumuta piim keemiseni. Klopi munad suhkruga kergelt vahtu, lisa maisitärklis ja pisut külma piima. Nõrista saadus segu pidevalt segades keeva piima hulka, kuumuta paksenemiseni ja võta tulelt. Lisa näpuotsaga soola ja maitsesta vanillisuhkruga. Jahuta

Kissell

0,5 liitrit vett

100 g suhkrut

1spl kartulitärklis

0,1 liitrit vett

50 ml jõhvikamahlakontsentraati

0,5 tl kaneeli

Vala vesi potti ja lase keema. Lisa suhkur. Sega kartulitärklis külma veega ja vala keevasse vette ja kuumuta keemiseni. Võta tulelt, lisa mahlakontsentraat ja jahvatutud kaneel. Jahuta kissell kiiresti maha ja serveeri koos muna-piimakreemiga

Tagasi üles