Kelmiküla lasteaias on ühe toidupäeva maksumuseks 1,90 eurot ja selle eest kaetakse laud kolmeks söögikorraks. Tarbija24 avaldab autori Inga Saarepere lahkel loal ühe lasteaiapäeva näidismenüü.
Laste lemmikroad: Shreki supp, keelepaitaja ja tervitusi pokudele
Tatrapuder ehk tervitusi pokudele
4 portsjonit
• 300 g tatratangu
• 1 liiter vett
• Soola
• 25 g võid
• Serveerimiseks hapukoort
Pese tatratangud, nõruta. Pane soolaga maitsestatud vesi keema. Vala pestud tatratangud keevasse vette, sega ja keeda kaane all tasasel tulel pehmeks. Kui puder on pehme, lisa või. Serveeri kohe, lisandiks paku hapukoort.
Shreki supp ehk spinatipüreesupp kanafilee ja röstitud saiakuubikutega
4 portsjonit
• 1 liiter vett
• 200 g kanafileed
• Soola, pipart, 2 spl võid
• 1 väike sibul
• 10 cm porrut
• 50 g sellerijuurt
• 100 g spinatit
• 300 g kartulit
• Serveerimiseks röstitud saiakuubikuid
Pane kanafilee külma veega keema, riisu vaht, lisa sool ja pipar. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Eemalda liha puljongist ja lõika kuubikuteks. Pese ja koori köögiviljad. Lõika köögiviljad tükkideks. Sulata või potis, lisa sibul ja porru ning kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa juurseller, spinat ja kartul, vala peale lihaleem. Keeda tasasel tule kartuli valmimiseni. Võta pott tulelt ja püreesta, kui püree saab liiga paks, kalla natuke juurde keedetud vett. Lisa lihakuubikud. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja kuumuta keemiseni. Serveeri röstitud saiakuubikute (ja hapukoorega).
Keelepaitaja ehk muna-piimakreem jõhvikakisselliga
4 portsjonit
Muna-piimakreem
0,5 liitrit piima
2 muna
100 g suhkrut
2 spl maisitärklist või nisujahu
Pisut soola
1 tl vanillsuhkrut
Kuumuta piim keemiseni. Klopi munad suhkruga kergelt vahtu, lisa maisitärklis ja pisut külma piima. Nõrista saadus segu pidevalt segades keeva piima hulka, kuumuta paksenemiseni ja võta tulelt. Lisa näpuotsaga soola ja maitsesta vanillisuhkruga. Jahuta
Kissell
0,5 liitrit vett
100 g suhkrut
1spl kartulitärklis
0,1 liitrit vett
50 ml jõhvikamahlakontsentraati
0,5 tl kaneeli
Vala vesi potti ja lase keema. Lisa suhkur. Sega kartulitärklis külma veega ja vala keevasse vette ja kuumuta keemiseni. Võta tulelt, lisa mahlakontsentraat ja jahvatutud kaneel. Jahuta kissell kiiresti maha ja serveeri koos muna-piimakreemiga